قلب بچه‌ام از کودکی بزرگ شده و شش ماهش است. دکترها جوابش کرده‌اند و آورده‌ایم این جا یا حضرت رضا(ع) خوبش کند، یا جسدش را همین جا دفن کنیم.

 باشگاه جهانی خادمین اهل بیت(ع) و به نقل از برنا، با خادمان حرم قدس رضوی درباره معجزاتی که در مدت خدمتشان از حضرت دیده اند، گفت‌وگویی انجام شده که  در ادامه آن را می خوانید.

به همه جواب می دهیم
عجمی از خادمان حرم مطهر امام رضا(ع) درباره معجزات دیده شده از حضرت در مدت خدمتش در حرم قدس رضوی می گوید: معجزات امام رأفت و مهربانی فراوان است. معجزات حضرت باید بررسی و بعد ثبت شود تا بتوان آن را اعلام نمود. فردی از آمریکا تماس گرفت و گفت: گوشی را به طرف آقا بگیرید. مدتی گذشت و دوباره تماس گرفت و گفت: خانه ام آتش گرفته بود و فقط می توانستم تماس بگیرم و از آقا کمک بخواهم و الان آتش مهار شده است و تماس گرفته ام تا از آقا تشکر کنم. “هر که بر درگه‌اش آید نرود دست تهی” این از عنایات امام رضا (ع) است. بهترین خواسته های ما در میلاد امام رضا(ع) این است “هرگز نگویمت بیا دست من بگیر/ گویم گرفته ای ز عنایت رها نکن”.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 19:36 | نویسنده : لیلاریاحی |

شرایط خادم شدن در حرم امام رضا(ع)

خادم حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع):


خادمان حرم امام رضا(ع) به طور كلی به 3 قسمت تقسیم می شود:

1- رسمی

2- افتخاری

3- تشرفی

و این عناوین در تمامی امور خدامی ، فراشی ، دربانی ، كفشداری و حفاظ وجود دارد.

* خدمت رسمی معمول به صورت موروثی می باشد به این معنی كه پس از فوت خادم رسمی حضرت رضا(ع) فرزند مذكر ارشد وی در صورت احراز شرایط و صلاحیت های لازم و پس از بررسی ها متداول گزینش به خدمت فراخوانده خواهد شد.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 19:33 | نویسنده : لیلاریاحی |
موزه‌های آستان قدس رضوی شامل موزه‌های قرآن، فرش و منسوجات، نجوم و ساعت، گنجینه سلاح، گنجینه تمبر، اسکناس و مسکوکات، گنجینه مدال، گنجینه تاریخ مشهد، گنجینه نقاشی، گنجینه صدف و حلزون، گنجینه ظروف، موزه ملی ملک و موزه مردم‌شناسی می‌باشد. در موزه قرآن، قرآن‌های منتسب به امامان و نسخ خطی از قرآن موجود می‌باشد. در موزه فرش مجموعه متنوعی از فرشهای قدیمی موجود می‌باشد. در موزه ساعت، ساعت‌های آفتابی، کره‌های جغرافیایی، ساعتهای شنی، آتشی و غیره موجود است. در گنجینه مدال سکه‌های متعلق به عصر پادشاهان مختلف و سکه ولایتعهدی علی بن موسی الرضا موجود است.



برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 19:31 | نویسنده : لیلاریاحی |


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 19:24 | نویسنده : لیلاریاحی |

همچنانکه پيامبر اکرم(ص) درداشتن خلق نيکو و تعامل با ديگران به ويژه در خانواده نمونه بودند «انک لعلي خلق عظيم»(سوره قلم، آیه 4) اي پيامبر! تو بر اخلاقي عظيم استوار هستي؛ امام رضا(ع) نيز که به حق وارث جدشان رسول خدا(ص) بودند، تجسم اخلاق نيکوي آن حضرت هستند. چه زيبا اين واقعيت در سروده آن شاعر تازي گو جلوه گر شده است که گفت:

يمثل النبي في أخلاقه فنه النابت من اعراقه

شهود صدق لسمو ذاته کأنه النبي في صفاته

پيامبر در اخلاق او جلوه گر مي شود چرا که او گلي روييده از ريشه پيامبر است، گواهاني راستين بر بزرگي شخصيت او گواه اند، گويي که او آينه تمام نماي صفات پيامبر است.

با توجه به بعد شخصيت اجتماعي امام رضا(ع)، نکته هايي از ويژگي هاي شخصيتي و الگوهاي رفتاري آن حضرت در خانواده را به تصوير مي کشيم.

ضرورت تشکيل خانواده

از آنجا که مکتب اسلام ديني واقع بين و واقع نگر است، واقعيت ها و عينيت هاي زندگي را از نظر دور نداشته و براي استفاده بهينه از اين واقعيت ها راهکارهايي کارآمد و برنامه هايي متناسب با طبيعت و نياز انسان ارائه کرده است، از جمله اين عينيت ها پيوند زناشويي است که براي هيچ مرد و زني گريزي از آن نيست، مکتب اسلام در توجه دادن به اين موضوع، از يک  سو اين پيوند را آيه اي از آيات خدا معرفي کرده است: «و من آياته أن خلق لکم من أنفسکم أزواجا لتسکنوا اليها؛ (سوره روم-آیه 21) از نشانه هاي او اين است که از جنس خودتان برايتان همسراني آفريده باشد که از آنان آرامش يابيد» و از سويي ديگر، آن دسته انسان هايي را که به طبيعت و نياز خود بي توجهند و از همسر گزيني سر باز مي زنند هم سو با شيطان معرفي کرده است، چنانکه پيامبر اکرم(ص) فرمودند: شرارکم عزابکم و العزاب اخوان الشياطين؛ بدترين افراد شما بي همسران شمايند و بي همسران برادران شياطين به شمار مي آيند. (بحار الانوار ، ج ۱۰۳ ، ص ۲۲۰)

در ضرورت تشکيل خانواده اين حديث نوراني امام رضا(ع)را که از امام باقر(ع) نقل کرده اند، ياد آور مي شويم که فرمودند:

زني از امام باقر(ع) پرسيد: خدا کارت را سامان بخشد من خانمي «متبتله» هستم، امام فرمود: منظورتان از تبتل چيست؟ او جواب داد به اين معني است که هرگز ازدواج نخواهم کرد، امام پرسيد: چرا؟ او گفت: مي خواهم با اين کار فضيلت و منزلتي به دست آورم، امام فرمود: از اين تصميم بازگرد، اگر بي همسري فضيلت بود، فاطمه به آن شايسته تر از تو بود.(حدائق الناضره، ج 23، ص 12)


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 19:20 | نویسنده : لیلاریاحی |


 

 

 

%d8%ae%d8%a7%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%85-%d8%b1%d8%b6%d8%a7(%d8%b9)-%d8%af%d8%b1-%d8%b3%d9%88%da%af-%d8%b3%d9%88%d9%85%db%8c%d9%86-%d8%ad%d8%b1%d9%85-%d8%a7%d9%87%d9%84-%d8%a8%db%8c%d8%aa(%d8%b9)-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%db%8c%da%a9%d9%be%d8%a7%d8%b1%da%86%d9%87-%d9%85%d8%a7%d8%aa%d9%85-%d9%88-%d8%b9%d8%b2%d8%a7-%d8%b4%d8%af

گروه اجتماعی: زائران و عاشقان اهل بیت(ع) در حرم برادر امام غریب‌الغربا، سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران به سوگ امام رئوف نشستند تا رأفت این فرزند رسول خدا(ص) را با تمام وجود حس کنند و از برکات توسل و شفاعت آن حضرت بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، در سالروز شهادت شمس‌الشموس، هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، علی‌بن موسی‌الرضا(ع)، تمام شیعیان و دلدادگان راه امامت در نقاط مختلف دنیا به سوگواری پرداختند. در سومین حرم اهل بیت(ع) ایران اسلامی نیز دلدادگان آن حضرت، همگام با تمام شیعیان دنیا به سوگ امام رئوف خود و غریب الغربا نشستند.

%d8%ae%d8%a7%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%85-%d8%b1%d8%b6%d8%a7(%d8%b9)-%d8%af%d8%b1-%d8%b3%d9%88%da%af-%d8%b3%d9%88%d9%85%db%8c%d9%86-%d8%ad%d8%b1%d9%85-%d8%a7%d9%87%d9%84-%d8%a8%db%8c%d8%aa(%d8%b9)-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%db%8c%da%a9%d9%be%d8%a7%d8%b1%da%86%d9%87-%d9%85%d8%a7%d8%aa%d9%85-%d9%88-%d8%b9%d8%b2%d8%a7-%d8%b4%d8%af


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 19:14 | نویسنده : لیلاریاحی |

نام چند تن از یاران امام رضا(ع)

احمد بن محمد بن خالد برقی(متوفی274ق.)،یاران امام را سه گروه میداند:

الف)یاران امام صادق(ع)که به مکتب امام رضا(ع)نیز راه یافتند؛افرادی چون:حماد بن عثمان،حماد بن عیسی جهنی،ابراهیم بن عبدالحمید،حماد بن بکر ازدی و ابو اسحاق الخراسانی.

ب)یاران امام کاظم(ع)که امام رضا(ع)را نیز درک کردند؛شخصیت هایی چون:سلیمان بن جعفرجعفری،محمد بن سلیمان دیلمی،عبد الله بن مغیره،عبدالله بن جندب بجلی،محمد بن صیقل ازدی،محمد بن خالدبرقی قمی،علی بن سوید شیبانی،احمد بن محمد بن ابی نصر بزنطی،یونس بن عبد الرحمن.

ج)شاگردان امام رضا(ع) که در عصر ایشان رشد کردند؛شیخ طوسی،نام318نفر و شریف  قرشی367نفر از یاران و راویان امام رضا(ع)را ذکر میکند.


افراد زیر را می توان از مهم ترین شاگردان مکتب علمی امام برشمرد:

1-یونس بن عبدالرحمن

او یکی از والاترین شاگردان امام رضا(ع)بود که درسال های نخست عمر خود،امام صادق(ع)را در بین صفا و مروه زیارت کرده بود.او را علامه و فقیه ترین دانشمند زمان خود،برشمرده اند که آثار تالیفی بسیار از خود بجای گذاشت.

امام رضا(ع)به دانش او اذعان داشت و او را می ستود.یونس در سال208ق.درگذشت.

2-صفوان بن یحیی؛او دانشمند بنام شیعی است که در نزد امام رضا(ع)منزلت و جایگاه ویژه یافت. همچنین وکالت امام را به عهده داشت.آثار بسیاری را به او نسبت دادند.

یکی ازویژگی های او،پارسایی وعبادت اوست به گونه ای که صفوان را عابدترین یارامام دانسته اند.

3-فضل بن شاذان نیشابوری؛او یکی ازفقیهان و متکلمان شیعی است که در بین یاران امام شخصیتی مبارز وبرجسته است به گونه ای که خراسانی ها برجایگاه او غبطه می خوردند.او180 کتاب نوشت.

4-اباصلت هروی؛نامش عبد السلام بن صالح است.او اهل هرات بود و ازشیعیان و محبان بااخلاص اهل بیت به شمار می رفت و این مساله،سبب دشمنی برخی از عالمان متعصب سنی گردید.از افتخارات زندگی او،خادمی امام رضا(ع)درخراسان بود.او را از خواص دانسته اند.اباصلت هروی از امام رضا(ع)روایات مهمی نیز نقل کرده است.کتاب «وفاه الرضا(ع)»از اوست.

محمد بن خالدبرقی،عبد العزیز بن مهتدی قمی،حسن بن محبوب،حسن بن علی فضال،عبدالله بن جندب کوفی،و یونس بن یعقوب نیز از یاران مهم امام رضا(ع)به شمار می آیند.

          برگرفته از کتاب پرسمان رضوی،جلد2،صفحه53و54


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 19:11 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

 
یاران ایرانی امام رضا(ع)

نویسنده : غلامحسین صمیمی ، صفحه 137

آغاز

سابقة تشیع در میان ایرانیان به دوران رسول اعظم الهی می رسد. با آنکه دوران پیشوایان پاک شیعه به لحاظ حاکمیت دشمنان کینه توز اسلام و اهل بیت:از سیاه ترین بسترهای تاریخ تشیع به شمار می اید. اما بهره های علمی و معنوی ایرانیان از رهبران معصوم و یاری آنان در مآخذ تاریخی چشمگیر است. این ریشة اعتقادی که برگرفته از حس حق جویی و آزاد منشی ایرانی است، چنان استقبالی[1] را از امام رضا علیه السلامدر شهر های ایرانی به نمایش گذاشته است. که در بستر تاریخ به عنوان یک سند افتخار جاویدان خواهد ماند. وصف یاران ایرانی امام رضا و حتی آوردن نام همة آنان در یک نوشتار دشوار است. از این رو در این نوشته به معرفی آن دسته از یاران ایرانی حضرت امام رضا علیه السلامکه آغاز نامشان با حرف الف باشد، به گونه ای کوتاه بسنده می شود.

1. ابراهیم بن محمد همدانی – مولی همدانی[2]

معروفیت او به این نام از آن روست که حضرت امام رضا علیه السلام در نوشته از وی به مولی همدانی یاد می کند. وی از دلباختگان امامت و ولایت به شمار می اید؛ زیرا نام مولی همدانی در زمرة یاران سه معصوم دیده می شود.[3] و این افتخاری است که او را از دیگر همگنان خود برجسته می سازد. پس از شهادت امام رضا علیه السلام از امام جوادعلیه السلام بهره می برد. و پس از آن حضرت نیز در گروه یاران امام علی النقیعلیه السلام جای می گیرد. ابراهیم بن محمد در زمرة وکلای امام هادیعلیه السلام است.[4] او چهل بار به زیارت خانه خدا می رود. کشّی درکتاب رجال خود، در ذیل أحمد بن اسحاق تصریح دارد که محمد بن مسعود، علی بن محمد، محمد بن أحمد، محمد بن عیسی، ابو محمد رازی و أحمد بن ابوعبدالله برقی، برخی دیگر، همگی از ابراهیم بن محمد همدانی و ایوب بن نوح و أحمد بن ضمره و احمد بن اسحاق به عنوان ثقه یاد می کنند. همچنین در ذیل سخن از ابراهیم بن محمد همدانی می نویسد: حدیث کرد برایم أحمد بن محمد، از ابراهیم بن محمد همدانی که گفت: « حضرت ابوجعفر – امام جواد به پدرم نوشت که برای ایشان توطئه­ای که سمیع – (از دشمنان تشیع) در حقم مرتکب می گردد «بنویسم» برای حضرت نوشتم. امام با خط مبارک خود برای من نوشتند: «اندوهگین مباش، خداوند تو را در برابر ستمکاران یاری می کند، من نیز تو را به یاری پروردگار بشارت می دهم. پاداش معنویت هم نزد خداوند کریم محفوظ است. پس آفریدگارت را فراوان ستایش نما و هرگز از یادش غافل مباش.[5]


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 18:58 | نویسنده : لیلاریاحی |

همسر حضرت رضا(ع) ابتدا ام ولده بوده که مادر امام جواد(ع) است.

مرحوم کلینی می نویسد نام مادر امام جواد (ع) سبیکه و بگفته برخی خیزران بوده که از خاندان ماریه مادر ابراهیم فرزند پیغمبر(ع) بوده است.

اولاد آن حضرت ظاهرا منحصر بوجود امام محمد تقی حضرت جوادالائمه بوده است.

ولی به نقل صاحب منتخب التواریخ حمدالله مستوفی در تاریخ گزیده می نویسد که شاهزاده حسین که در قزوین مدفون است از فرزندان امام رضا (ع) است همچنین محدث قمی در کتاب خود بنام فوائد الرضویه روایتی از فاطمه دختر حضرت رضا(ع) در فضیلت شیعیان علی(ع) نقل کرده است.

ممکن است شاهزاده حسین و فاطمه در زمان حیات خود امام فوت کرده باشند و شاید هم شاهزاده حسین از اولاد امام جواد (ع) باشد اما آنچه مسلم است و شیخ مفید نیز به آن اشاره کرده است وقتی حضرت رضا(ع) از دنیا رفت سراغ نداریم که فرزندی جز حضرت جواد (ع) که در هنگام وفات پدر هفت سال و چند ماهه بوده داشته باشد.

مأمون پس از انتصاب حضرت رضا(ع) بمقام ولیعهدی بنا به اقتضای سیاست خویش دختر خود(بنا بعقیده بعضی خواهر خود) ام حبیب را بحضرت تزویج کرد و دختر دیگرش را نیز که ام الفضل نام داشت برای امام جواد (ع) نامزد نمود.

شکی نیست که ام حبیب نقش جاسوسه را در خانه حضرت رضا(ع) داشته و خواهرش ام الفضل هم که زوجه امام جواد (ع) بود بدستور عمویش معتصم شوهرش را مسموم نمود.

منبع:همسران وفرزندان امام رضا


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 18:55 | نویسنده : لیلاریاحی |

طبق مشهور آن حضرت تنها همسرش حضرت خيزران و تنها فرزندش امام جواد علیه السلام بوده و فرزند ديگري براي آن حضرت ذکر نکرده اند.

محتویات

[نهفتن]


 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 18:52 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

 

در عصر امام رضا(ع) برای مکتب امامت شرایط و موقعیتی پیش آمد که در تاریخ امامت بی نظیر بود. عباسیان که با شعارهایی چون «الرضا من آل محمد» و دعوت به اهل بیت(ع) قیام کرده بودند، پس از به دست گرفتن خلافت، علویان را که علم مبارزه برافراشته بودند، بشدت سرکوب کردند. مامون برای مقابله با مکتب امامت، مکر جدیدی به کار برد. او با فرا خواندن امام رضا(ع) ازمدینه به مرو که پایتخت آن روز عباسیان بود، در اولین فرصت پس از ورود امام رضا(ع) به مرو، آن حضرت را به ولیعهدی برگزید و امام (ع) را وادار به پذیرش آن کرد. امام(ع) نیز با شرط دخالت نکردن در مسایل حکومتی آن را پذیرفتند و در اولین گام توطئه ولیعهدی را که تهدیدی برای مکتب امامت محسوب می شد، به فرصت بلند ترویج معارف اسلام ناب و اثبات حقانیت مکتب و اندیشه امامت تبدیل کردند، اما در این شرایط حضرت ثامن الحجج(ع) از فرصت مناظره برای اثبات حقانیت تفکرات و اندیشه های خویش بهره بردند.

عصر امام صادق(ع) اوج مناظره ها

مناظره همواره در طول تاریخ قالب مناسبی برای ارایه دیدگاه ها بوده است.قبل از امام رضا(ع) در عصر بقیه ائمه هم مناظره صورت می گرفت؛ بخصوص در دوران امام صادق(ع) مناظره به اوج خود رسید و آن حضرت با متکلمان عامه و سران فرقه های مختلف مثل خوارج،جبریون،دهریون و حتی ذنادقه به مناظره می پرداختند.امام صادق(ع) در مسجد پیامبر و در موسم حج در بیت ا... الحرام مناظره های مشهوری دارند که در تاریخ ثبت شده است.چندین مناظره بین امام صادق(ع)و ابوحنیفه امام اعظم اهل تسنن برگزار شد، بخصوص مناظره امام با او درباره رأی و قیاس در تاریخ مشهور است.

درباره امام محمد باقر(ع) در تاریخ آمده است که آن حضرت در سفری که به سوی شام دارند، از فرصتی که احضار اجباری هشام بن عبدالملک خلیفه وقت، برای امام پدید آورده بود بهره گرفتند و در برابر علمای نصارا از حقانیت اسلام، دفاع کردند؛ اما در دوران امام هشتم(ع) دوباره فرصت مناظره به شکل برجسته پیش آمد.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 14:48 | نویسنده : لیلاریاحی |

 


عمل صالح و دوستى آل محمد(ص)

عن الرّضا عليه السلام
لاتدعوا العمـل الصالـح و الاجتهاد فى العبادة اتكالا على حب آل محمد عليهم السلام و لا تدعوا حبّ آل محمـدعليهم السلام لامرهـم اتّكـالاً علـى العبـادة فـانـّه لايقـبل احـدهـمـا دون الاخر
امام رضا عليه السلام فرمود
مبادا اعمال نيك را به اتكاى دوستى آل محمد عليهم السلام رها كنيد
و مبادا دوستى آل محمد عليهم السلام را به اتكاى اعمال صالح از دست بدهيد
زيرا هيچ كدام از ايـن دو , به تنهايى پذيرفته نمى شود
بحار الانوار,ج 78,ص 348
________________________________________
پنج صفت مهم
عن الرّضا عليه السلام

خمـسٌ مـن لـم تكـن فيه فلاتـرجـوه لشـىءٍ مـن الـدنيـا و الاخـرة من لم تعرف الوثاقه فى ارومته و الكرم فى طباعهوالرصانة فى خلقهوالنبل فى نفسهو المخافة لربّه
امام رضا عليه السلام فرمود
پنج صفت است كه در هر كس نباشد اميد چيزى از دنيا و آخرت به او نداشته باشيد
ـ كسى كه درنهادش اعتماد نبينى
ـ و كسى كه در سرشتـش كرم نيابـى
ـ و كسـى كه در آفرينشـش استـوارى نبينى
ـ و كسى كه در نفسش نجابت نيابى
ـ و كسى كه از خدايش ترسناك نباشد
تحف العقـول, ص 446 وبحارالانوار,ج 78,ص 339
________________________________________


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 14:46 | نویسنده : لیلاریاحی |

مژده به ظهور امام مهدی(ع) از همان سالهای آغازین ظهور اسلام آغاز شد و پیامبر گرامی اسلام(ص) در هر فرصت و مناسبتی که پیش می‏آمد مردم را به ظهور عدالت‏گستر موعود در آخرالزمان بشارت می‏دادند و آنها را از نسل و تبار، تولد وغیبت، ویژگیهای ظاهری، نشانه‏های ظهور، شاخصه‏های قیام رهایی‏بخش و مؤلفه‏های حکومت جهانی آن حضرت آگاه می‏ساختند. تا آنجا که امروز ما با صدها روایت که از طریق شیعه و اهل سنت از آن حضرت نقل شده مواجهه‏ایم.1

این سیره پس از رحلت نبی مکرم اسلام(ص) در میان اهل بیت طاهرین او(ع) استمرار یافت و هر یک از ایشان نیز در عصر خود تلاش کردند که باور مهدوی و فرهنگ انتظار را در میان امت اسلامی زنده و پویا نگهدارند و بدین طریق پیروان خود را در برابر هجوم مصائب، رنجها، دردها و بلاهای گوناگونی که از سوی حاکمان جور بر آنها روا داشته می‏شد، صبر و پایداری بخشند.
حرکت رو به گسترش معارف مهدوی در زمان امام باقر و امام صادق(ع) به اوج خود رسید و آن دو امام بزرگوار ضمن تبیین، تشریح، پالایش و پیرایش آموزه‏های اسلامی در زمینه‏های مختلف اعتقادی، اخلاقی و فقهی و تحکیم پایه‏های ایمانی پیروان خود، تلاش فراوانی برای توسعه و تعمیق اندیشه مهدوی و فرهنگ انتظار در میان شیعیان نمودند و با به جا گذاردن صدها روایت در این زمینه، این اندیشه و فرهنگ را تازگی و طراوت بیشتری بخشیدند.2
پس از این دو امام و پیش از امام حسن عسکری(ع) امامی که بیش از همه بر مواریث شیعی در زمینه باور مهدوی و فرهنگ انتظار افزود و گنجینه‏های گرانبهایی برای امت اسلام به یادگار گذاشت امام رضا(ع) است.
براساس پژوهش مؤلف محترم مسند الإمام رضا(ع)3 و تتبع پژوهشگران ارجمند مجموعه ارزشمند معجم أحادیث الإمام المهدی(ع)4 افزون بر 30 روایت از امام رضا(ع) در زمینه باور مهدوی و فرهنگ انتظار نقل شده که هر یک از آنها ما را با بعدی از ابعاد بیکران شخصیت امام مهدی(ع) و قیام رهایی‏بخش و عدالت‏گستر آن حضرت آگاه می‏سازد.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 14:39 | نویسنده : لیلاریاحی |
سرویس فرهنگی «فردا»: ۲۹ ذی القعده و آخرین روزهای این ماه روایتی از هجران و مظلومیت امامت است. آخرین روزهای ذی القعده همانند آخرین روزهای صفر می‌ماند؛ شهادت پسر نیز به پدر شباهت دارد. شهادت ابن الرضا (ع) این روزها بیش از همه داغ فرزندش را تازه تر می‌کند. مولای ما، آقای ما، مهدی جان آجرک الله فی مصیبة جدک الجواد … 
دقایقی را میهمان ویژه‌نامه شهادت امام جواد علیه السلام باشید … 


 روایت آیت الله جوادی آملی از توصیف امام رضا درباره امام جواد + صوت 
 
قبل از میلاد امام جواد به امام رضا(سلام الله علیهما) می‌گفتند شما هنوز فرزندی ندارید، فرمود از کجا می‌دانید: «یرزقنی الله ولداً ذکراً یفرق به بین الحق و الباطل». یک فرزند پسر خواهد داد که فارق بین حق و باطل است که دین را زنده می کند.
بعد از تولد وجود مبارک امام جواد سلام الله علیه همان تعبیری که درباره امامان گذشته بود، درباره امام نهم هم هست که «هذا المولود أعظم برکتةً»؛ یعنی آنچه در روی زمین از برکات الهی مشهود است، این مولود از همه آنها برتر است. هیچ نعمتی به اندازه ولایت و امامت معصوم نیست.
وجود مبارک امام جواد در کودکی در جایی ایستاده بود، راوی خواست اندام حضرت را ببیند و وصف کند، فوراً حضرت نشست. بعد فرمود «ان الله احتجّ فی الإمامه بمثل ما احتجّ به فی النّبوّة فقال: وَ آتَیْناهُ الْحُکْمَ صبیّاَ». فرمود جریان امامت من در دوران کودکی جزء معجزات الهی است. جریان امامت و جریان نبوّت که کسبی نیست.
 تفاوت شیوه پرده‌برداری از چهره ائمه در بیان استاد فاطمی‌نیا 
بنده دیدم کسی را که واردات قلبیه داشت. الان یک مشتی در جامعه بلند شدند و این حرف ها را می کوبند؛ آقا این حرف ها چیه؟ مکاشفه یعنی چه؟ شهود یعنی چی؟ واردات قلبیه یعنی چی؟ آقا جان این چیزها شوخی نیست، اگر در مورد چیزی اطلاع ندارید، حرف نزنید.
درست است که همیشه دروغگو داشتیم؛ از اصل هر چیزی بدلش همیشه بوده؛ الان طلای بدلی هم  در بازار هست، اما طلای بدلی نباید شما را از اصل آن ناامید کند. همیشه اصل و بدل داشتیم، روحانی بدلی، پزشک بدلی، نویسنده بدلی و از این طرف اصلی هم داشتیم. حالا اگر کسی دکان باز کرده و به دروغ می گوید کشف و شهود، آن چیز دیگری است. اما این مسئله وجود دارد؛ اگر کسی سواد داشته باشد، نمی تواند اصلاً منکر کشف و شهود شود.
شخصی را زیارت کردم که سید بزرگواری بود که واردات قلبیه داشت ایشان می گفت ائمه یکسان اند؛ حالا امیرالمؤمنین علیه السلام پدر است و امام هادی علیه السلام فرزند، اما از نظر امامت یکی هستند. شاید در بین آنها یکی رتبه دیگری هم داشته باشد که عقل ما به آنجا راه نمی دهد، حضرت هادی علیه السلام عین امیرالمومنین علیه السلام است، حضرت مجتبی علیه السلام عین امیرالمومنین علیه السلام است اگر غیر از این را بگوییم شیعه نمی شویم.
اما آن بزرگوار که واردات قلبیه داشت، می گوید: به من القا شد که بنای خدا بر این بود که پرده از چهره اینها کاملاً برنگیرد، به اندازه ای برگیرد که مردم گمراه نشوند، اما اگر یک اندازه پرده بیشتر برداشته شود چشم آدم خیره می شود، می گوییم این استغفرالله خداست! امام علی امام اول بود، خدا مجبور بود پرده ها را بیشتر کنار بزند، دیدیم که غلو کرده و او را خدا دانستند.
در حضرت مجتبی که عین پدرشان بودند کمتر پرده برداری شد، در امام حسین بیشتر، آن ولی خدا می گفت که در هر امامی که کمتر بشه در ائمه بعدی جبران می شود. در حضرت سجاد کمتر شد در حضرت باقر و صادق بیشتر شد، در امام موسی بن جعفر کمتر شد در امام رضا تا حدی جبران شد.
در مورد حضرت جواد و امام هادی و امام حسن عسکری علیهم السلام در هر سه امام پرده برداری بسیار کمتر شد و جبران آن ان شاء الله در مورد حضرت بقیة الله الاعظم حجة بن حسن العسکری ارواحنا الفداه خواهد شد؛ که این از اسرار الهی است.
بخشی از سخنان استاد فاطمی نیا در اختتامیه جایزه ادب و هنر – منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

 

کیفیت شهادت امام تقی علیه السلام چگونه بود؟

برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, | 14:37 | نویسنده : لیلاریاحی |

قصه غریب الغربائی امام رضا - آداب زیارت امام رضا علیه السلام - درباره زندگی امام رضا - دانشنامه امام رضا (ع) در حوزه نت‌ منتشر شدهشت ویژگی زیارت امام رضا علیه السلامسالروز حمله وحشیانه به حرم امام رضا با نام رضا -احادیث امام رضا ترجمه دعای امام رضا - نماز فارسی یا عربی؟؟ - ارامشای راهب کلیسا دیگر مزن به ناقوس - پرتو حسن تو عالم را گرفت پيوستگي تاريخ امام رضا (ع) با تاريخ مهين ما -ای کعبه انبیا رضا جان - بازتاب مهدویت در كلام امام رضا (ع) - احیای ام دین از دیدگاه امام رضا (ع) - خانواده و روابطِ همسران از دیدگاه حضرت امام رضا(ع) - عدالت امام از ديدگاه امام رضا عليه‏السلام با تأكيد بر عدالت اجتماعى -سندی ادبی از جریان حمله روسها به حرم امام رضا علیه السلام - رفتار امام رضا عليه السلام با خانواده - وضعیت شیعیان در زمان امامت امام رضا (ع) امام رضا(ع)و قیامهای علویان - جایگاه امامت از دیدگاه امام رضا علیه السلام - نماز عید فطر امام رضا علیه السلام خصلت های عاقل در کلام امام رضا -رهنمودهاى اخلاقى امام رضا(ع)برای آنان که طالب سعادتند. - حـــرم ضـــامـــــن آهـــو - عید مبارک - نقاره می زنند آبگیر نجات - دلم تنگ است... -همراه کبوتران حرمت... حس هشتم - نسل منتظر - انتظار و منتظر از ديدگاه امام رضا عليه السلام - انوار الهی کعبه عشق - نیایشی از حضرت رضا علیه السلام - معرفی کتاب شمس الشموس یا انیس النفوس - شهادت امام رضا علیه السلام از زبان اباصلت هروی نگاه آهو - هشتمین بهانه -همایش علمی اموزه های سیاسی امام رضا در مشهد -سخنان مقام معظم رهبری در مورد امام رضا (علیه السلام) قصه بلند مدینه تا مشهد شفا - چاره ی بیچارگان - محدودیت در راه‎های کسب درآمد در کلام امام رضا علیه السلامسوال از امام - معرفی تفصیلی کتاب مسند الامام الرضا (علیه السلام) -  فقر و غنا درفرمایش امام رضا (علیه السلام) - دواطعام فقرا -سفارش امام رضا(ع) برای رفع گرفتاری - فقر و غنا درفرمایش امام رضا (علیه السلام) - انفاق امــام رضا عليه‏ السلام - سرود رضا رضا بچه های آباده - نقش هجرت امام رضا(ع) درتعميق وگسترش تشيع ايرانيان تربیت نسل جوان از نگاه امام رضا -رسالت «اشك»، پاسداری از «خون شهید» است ... توسل به امام رضا (علیه السلام) -علت تشريع نماز جماعت در کلام امام علي‌بن‌موسي‌الرضا(ع)کرامات امام رضا(ع) به روايت اهل سنت -پیوند قلبی امام رضا(ع) و امام مهدی(عج) - ماجرای شمش طلایی که زمین تازیانه خورده تحویل امام(ع) داد - رضا، مقام زائر امام رضا(ع) - سیدغریب - ثروتمند شدن مردی بر اثر معجزه امام رضا -اينجا «مشهد» است قطعه اي از بهشت. یا امام رضا(علیه السلام) امام رضا و اب منی - ما دوتا کبـــــــوتریم - نامه یه عاشق امام رضااهمیت زیارت امام رضا علیه‏السلام در ماه رجب - ثواب تشرف به مكه و مدينه و كربلا و كاظمين و سامرا بيشتر است ، يا مشهد؟ -شمس ولایت - بهترین بندگان خدا چه کسانی هستند؟فرازهایی از زندگانی هشتمین امام عاشقان - سلام به خورشید تابان خراسان - نامه ای به امام هشتم (علیه السلام) - نامه‌هایی از امام رضا به ابن الرضا علیهماالسلام - در حرم امام رضا(ع) احساس آرامش و راحتي مي كنم -دستگيري امام رضا(ع) از زائر خود اي افتخار ما -فرمايش امام هادي(ع) درباره استجابت دعاي زائران حرم رضوي معجزات امام رضاشعر کبوترانه - ارج و قرب شهيد - داستان‌هايي از سيره‌ رفتاري امام رضا (عليه‌السلام) مي‌گويم زيارت شيرين؛ مي‌گويند... - هزاران دعا و بغض -طبيب جان - کلام آشنا - شهيدي که تابوتش باعث شد مادرش به زيارت امام رضا(ع) برود - رحمت خدا - ویژگی های یک مومن از نظر امام رضا سلام به امام رئوف - شهات امام رضا عله السلام از زبان اباصلت هروی -ممنون از همگی - نکته هايي ناب درباره زيارت  بوسيدن ضريح امام -نشان موی پیامبر - هشت درس از هشتمين آفتاب -سيره رضوي ؛مواسات و دلسوزي - سیره علامه طباطبایی در زیارت امام رضا علیه السلام چهل سال، مهمان سحر امام رضا علیه السلام -حکايات ؛ از هيبت شاهانه ات نمي هراسم! نامه ای به امام رضا -مروري بر انديشه هاي اقتصادي امام رضا(علیه السلام) - امام رضا از دیدگاه خود و حضرت محمد و امام علی و امام صادق - امام رضا و غدیکوی رضا (ع) اباصلت هروی خادم خورشحرفهای دلم ...سلام بر سيد گل ها اي آفتاب مهربانيبهترین فرصت زیارت امام رضا علیه السلام اصول اخلاق رضوي جرعه اي از آفتاب ؛ دين تو برادر توستتأمین رفاه خانواده در اندیشه حضرت رضا(ع) بوي آه - تکالیف والدین نسبت به فرزندان از منظر امام رضا(ع) -تسبيح بارانسيره رضوي ؛ از امام نافرماني نکنيد -زائر بارانی ام کدام سـمت افق میدوند آهوها -دعا و نیایش در کلام رضوی - خاکسار کوی عشقت آيا امام رضا عليه‏السلام با اهل بيت‌عليهم‌السلام و فرزندان خود به خراسان آمدند؟ -عنصر قانون در رعايت حقوق در زندگي امام رضا(ع) - شنبه چهاردهم بهمن 1391نيلوفر عشق -تأثیر شهادت امام رضا بر بیداری افکار عمومی(طیبه مروت)تاثیر علمی و فرهنگی حضور امام رضا(ع) در ایراناحیای امر دین از نگاه امام رضا(ع) - رویش دل واژه دعا و نیایش، سلاح مؤمنین است نگاهي به عملکرد علمي فضل بن شاذان ؛ روايت زندگي مردي که دانش را از امام رضا (ع) آموختامام رضا (ع) الگوي جامعه جديد عاشورا در شعاع خورشید -شعری در وصف امام رضا (ع) نگاهي به سيره تربيتي امام رضا(ع) -انديشمند آفريقايي در بارگاه ملکوتي مطهر حضرت رضا(ع): داستان همه به عشق ختم مي شود در پيشگاه تو واژه ها چه بي مقدارند.. -


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:امام رضا,ماهی ها,زندگی, | 14:32 | نویسنده : لیلاریاحی |

  شيخ مفيد در ارشاد مي نويسد : امام رضا ( ع ) مأمون را در خلوت بسيار مورد پند و اندرز قرار مي داد و او را از خداوند مي ترساند و آنچه بر خلاف دستور آن حضرت انجام مي شد زشت مي شمرد . 

چرا مامون، امام رضا(ع) را مسموم کرد؟

شيخ مفيد در ارشاد مي نويسد : امام رضا ( ع ) مأمون را در خلوت بسيار مورد پند و اندرز قرار مي داد و او را از خداوند مي ترساند و آنچه بر خلاف دستور آن حضرت انجام مي شد زشت مي شمرد . مأمون در ظاهر سخنان آن حضرت را قبول مي كرد ولي ناراحتي و سرگرداني خويش را از نصايح امام پنهان مي داشت . روزي حضرت رضا ( ع ) نزد مأمون آمد و ديد كه او براي نماز وضو مي سازد و غلامش آب بر دست او مي ريزد . پس امام ( ع ) به وي فرمود : اي اميرمؤمنان ! در پرستش پروردگارت كسي را شريك قرار مده . مأمون نيز آن غلام را رد كرد و خود به تنهايي كار وضويش را به انجام رساند . ولي اين فرمايش امام ( ع ) كينه و خشم او را نسبت به آن حضرت افزون كرد . همچنين هرگاه مأمون در محضر آن امام ( ع ) درباره فضل بن سهل و برادرش سخن مي گفت : امام ( ع ) عيبب كارهاي آن دو را براي مأمون بازگو مي كرد و از شنيدن سخنان آنان وي را بر حذر مي داشت . فضل و حسن نيز به اين مطلب پي بردند و همواره در نزد مأمون از آن حضرت بدگويي مي كردند و سخناني مي گفتند كه امام رضا ( ع ) را از چشم مأمون بيندازند و او را از ميل و علاقه مردم نسبت به آن حضرت مي ترسانيدند . آن دو آنقدر به اين كار خود ادامه دادند تا نظر مأمون رانسبت به امام ( ع ) برگرداندند به طوري كه مأمون كمر به قتل وي بست . ابو الفرج اصفهاني گويد : امام رضا( ع ) بيمار شد و در همان بيماري بدرود حيات گفت . پيش ازاين ، امام نزد مأمون از فرزندان سهل ياد مي كرد و عيب كارهاي آنان را به وي گوشزد مي كرد و مأمون را از توجه به آن دو باز مي داشت و بديهايشان را به وي تذكر مي داد .


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:امام ,رضا,شهادت,مامون, | 14:26 | نویسنده : لیلاریاحی |

کلیم پسر عمران می گوید: به امام رضا علیه السلام گفتم: از خداوند بخواه که فرزند پسری روزیت فرماید. امام فرمود: روزی من تنها یک فرزند پسر است که وارث من خواهد بود. زمانی که امام جواد علیه السلام بدنیا آمد حضرت رضا علیه السلام به اصحابش فرمود: خداوند مولودی نصیب من ساخته است که همانند موسی بن عمران، شکافنده دریاهاست و همانند عیسی بن مریم است که مادرش مقدس است و پاک آفریده شده است، فرزند من بناحق کشته می شود و اهل آسمان بر او می گریند و خداوند متعال بر دشمن او خشم می گیرد و پس از اندک زمانی او را به عذاب دردناک خود دچار می سازد.

امام هشتم علیه السلام تمام شب را با امام جواد علیه السلام در گهواره صحبت می کرد.

منابع:

  • بحار الانوار، ج 50، ص 15، ح 19.

برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393برچسب:امام , رضا,امام,جواد, | 14:25 | نویسنده : لیلاریاحی |

از شما می خواهم به احترام امام رئوف آقا امام رضا(ع) به راحتی ازاین شعر و دکلمه رد نشوید چرا که ماهمه به نوبه ای مدیون اوییم.

در این شعر از امام رئوف می گویم،از ثامن الائمه(ع) اما این بار با زبان زائری دلگیر...
مادرت زهراسـت(س) ...

میان صحـن  نشسـت  و در الـتـماس  و دعا  
                    لـبـش  به  زمـزمـه ای  گـفـت یا امـام رضا(ع)

چه   بـارگـاه قــشـنگی  بـرای  خــود   داری   
                    بـبـیـن  که  مـن  به  پـناه  تـو  آمدم  ایـنـجا

یکی  شـفا  و  یکی  کـربـلا  ز  تـو خـواهـد   
                    یکی چـو من  ز توخواهد دلی  ز خوبی ها

به  آب و دانه ی  پاشیده ی حـرم  سوگـنـد   
                    کـبـوتـران  تـو  گـویی  شــناخـتـنـد  تـو را

مـن  از  دیار غـریـبی  به  پـیـشـت آمده ام 
                    که  شایـد  از دل تـو  دل  بگـیـرم  ای  آقـا

حـقـیـر بـودم  و هـسـتم  ولی همه  به کنار    
                    مـحـبـّت  تـو کــشـانـدم  بـه  بـارگـاه  شـما

اگـر  بـدم، اگـر آیـیـنـه ی  دلـم   تـار اسـت    
                    شما  به  عشق خود  آینه را  دهـید  صفا

چقـدر در دل خـود  دوسـت داشـتم  روزی 
                    که  باشمت  چـو غـلام عـزیـزی  ای مولا

دلـم گـرفته  رضا جان دراین هـوای حـرم   
                    من از تـومی شنوم عطـر مادرت زهـرا(س)

شنیده ای که طـبا باتواین چنین می گفت
                    مــرا  مـحـبـّت  تـو  پاک  می کـنـد  تـنهـا

                  مـرا

                           محـبـّت تـو

                                         پاک می کـنـد

تـنـهـا...

منبع:قلمدان(پیرغزلپوش مرادوست داشت)


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 17 بهمن 1393برچسب:امام,رضا,مادر,زهرا, | 17:25 | نویسنده : لیلاریاحی |

این شعر به مناسبت میلاد امام هشتم، آقا علی بن موسی الرّضا (ع) تقدیم به ساحت مقدّس ائمه اطهار(ص)، این میلاد برهمه شما عزیزان مبارک و خجسته باد.

 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 17 بهمن 1393برچسب:امام,رضا,شعر,ضامن, | 17:22 | نویسنده : لیلاریاحی |

"دعبلم کن تاثناخوانت شوم" *                کفتر خاکی ایوانت شوم

ای طبیب دردهای بی دوا!            ای کریم ابن الکریم!آقا! رضا!

ای که لطفت شامل حالم شده                   نام تو زیبایی فالم شده

 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 17 بهمن 1393برچسب:امام,رضا,طبیب,اخلاص, | 17:10 | نویسنده : لیلاریاحی |

غریب از ریشه ی «غرب» به هر چیز دوری گفته می شود  همچنانکه وقتی گفته می شود غرب الشخص بالضم غربه یعنی از وطنش دور شد و همچنین در مورد چیزی که در بین هم جنسانش بدون نظیر باشد بکار می رود مثلاً گفته می شود العلماء غربا چون در میان جاهلان اندکند .


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 17 بهمن 1393برچسب:, | 16:36 | نویسنده : لیلاریاحی |
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 18:49 | نویسنده : لیلاریاحی |

بسم الله الرحمن الرحیم

 

حکمت عملی در سیره امام رضا(ع)

 

حکمت عملی در سیره امام رضا(ع)

سیره امامان معصوم(ع)، بنا به مقتضیات و شرایط سیاسی، اجتماعی زمان، مختصات ویژه ای دارد که تبیین آنها می تواند....

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 18:32 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

 

 

 

 

 

 

فهرست

مقدمه و كليد واژه..........................................................................................................4

چكيده............................................................................................................................5

ويژگي شخصيت امام رضا (ع)........................................................................................ 8

وحدت در شخصيت امام رضا (ع................................................................................... 9

اخلاق و ادب ................................................................................................................. 10

زهد ............................................................................................................................... 11

عبادت ............................................................................................................................ 13

سخاوت .......................................................................................................................... 17

تواضع .......................................................................................................................... 18

صبر و مقاومت ............................................................................................................... 19

اخلاق فردي و رفتار امام رضا (ع) با خانواده.....................................................................20

اخلاق و رفتار امام رضا (ع) با مردم................................................................................. 21

برخوردهاي تربيتي وسازندة امام رضا (ع).................................................................22

شکلک های محدثه

 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 18:19 | نویسنده : لیلاریاحی |

بسم الله الرحمن الرحیم

بي ترديد، هيچ ديني به اندازه اسلام به تعليم و تربيت اهميت نداده‌است. نخستين سخناني که بر پيامبر اسلام(ص) وحي شد به او دستور داد كه بخوان به نام پروردگارت، پروردگاري که آفريدگار انسان است و به او نوشتن با قلم را آموخته است.

نوشتن و ابزار آن يعني قلم از ديدگاه اسلام چنان ارزشمند است که خداوند به قلم و نوشته سوگند ياد مي‌کند؛ زيرا قلم نماد تعليم و تربيت است و تعليم و تربيت در اسلام داراي مباني، اصول، اهداف، مراحل و روش هاي خاص است؛ زيرا اين

مکتب تربيتي همه ابعاد و ساحت‌هاي وجودي انسان را در نظر داشته و تحت پوشش قرار داده است

.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 16:39 | نویسنده : لیلاریاحی |

                                                       بسم الله الرحمن الرحیم

 

زیارت امام رضا (ع) از دور و نزدیک

23ذی القعده روز بسیار شریفی است، این روز زیارتی مخصوص امام رضا (علیه السلام) است و زیارت آن حضرت از دور و نزدیک سنت است.
 
روایتی درباره زیارت امام رضا علیه السلام در 23 ذیقعده

ذیقعده از آن جهت که ولادت امام رضا(علیه السلام) در آن رخ داده، ماه آن امام بزرگوار گفته شده و به همین دلیل نیز در این ماه زیارت امام رضا از راه دور و نزدیک اجر و ثواب بسیاری دارد، که البته در این میان روز 23 ذیقعده مورد سفارش ویژه است.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 16:29 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

                                                بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

رضایت اولیای خدا و همنشینی و نزدیکی با ائمه معصومین (علیهاسلام) گاهی اوقات در کمتر از لحظه‌ای برای انسان میسر می‌شود. خیلی آسان تر از اینکه عبادات طولانی به جا آورد و زندگی زاهدانه در پیش گرفت. یکی از این راه‌ها خوش خلقی است.
 
 
 
 
 
 
رضایت اولیای خدا و همنشینی و نزدیکی با ائمه معصومین (علیهاسلام) گاهی اوقات در کمتر از لحظه‌ای برای انسان میسر می‌شود. خیلی آسان تر از اینکه عبادات طولانی به جا آورد و زندگی زاهدانه در پیش گرفت.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 16:26 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

                                           بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

بینش و روش امام رضا(ع)

 

1-سفر پاکیزه و حلال :
دو نفر مسافر وارد خراسان شدند و خدمت حضرت رضا (ع)رسیدند تا حکم نمازشان را بپرسند ،که آیا نماز آنان در سفر دو رکعتی است یا چهار رکعتی ؟
حضرت به یکی از آن دو فرمود : نماز تو دو رکعتی است . و به دیگری فرمود : نماز تو چهار رکعتی است .
آن دو مسافر تعجب کردند که چرا امام میان آنها فرق گذاشته است ،
امام فرمود : اما تو که نمازت دو رکعتی است ، چون به سفر حلال آمده ای و هدفت دیدار وزیارت من است ودر سفر حلال نماز چهاررکعتی بصورت دو رکعتی خوانده میشود ، ولی دیگری هدفش دیدار طاغوت بوده ، این باعث میشود که سفرش حرام شود و در سفر حرام نماز چها ر رکعتی تغییر نمی کند .


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 16:23 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

                                                                                بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

 

خدمت به بارگاه مطهر حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) افتخار بزرگی بوده که نصیب هر کسی نمی‌شود و یک فرد باید چنان از سوی آقا حضرت امام رضا(ع) مورد عنایت و لطف قرار بگیرد تا بتواند خادم بارگاه ایشان شود.

به گزارش تسنیم،حضور کاروان زیر سایه خورشید در گچساران فرصتی به دست داد تا با یکی از قدیمی‌ترین خادمان حرم مطهر آقا حضرت امام رضا(ع) گفت‌وگویی انجام دهیم.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 16:19 | نویسنده : لیلاریاحی |
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 12:9 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

 

فواصل البسملة (بسم الله الرحمن

 

امام رضا(ع) می فرماید: مومن تا سه خصلت در او نباشد مومن نباشد:
سنتی از پروردگارش و سنتی از پیامبرش و سنتی از امامش.
سنتی که از پروردگارش باید داشته باشد رازپوشی است.
اما سنتی که از پیامبرش باید داشته باشد مدارا کردن با مردم است.
و اما سنتی که از امامش باید داشته باشد شکیبایی در شدت و سختی است (تحف العقول،ص)۴۴۲. امام رضا(ع) قوام ایمان را در سه خصلت و ویژگی و روش می داند و این سه ویژگی چنان مهم هستند که اگر یکی از آنها نباشد در واقع ایمان نیست. این سه خصلت و ویژگی یکی از آن خداست و یکی از آن پیامبر و سومی از آن امامان و مومن باید از آنان این سه ویژگی را بگیرد. این سه ویژگی عبارتند از

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:57 | نویسنده : لیلاریاحی |

بسوی خدا

با یاد خدا بسوی خدا می رویم

فرمایشات گهربار امام علی بن موسی الرضا (ع)
1- بهترین و ارزنده ترین خصلت ها :انجام کارهای نیک ، فریاد رسی بیچارگان و برآوردن آرزوی آرزومندان است.
2- امین به تو خیانت نکرد بلکه تو خائن را امین دانستی
3- از بخششی که زیان آن برای تو بیش ازسودی است که به برادرانت می رسد خودداری کن
4- ایمان عبارت است از : اقرار به زبان، شناخت با قلب و عمل نمودن با اعضاء و جوارح
5- بالاترین درجه عقل خود شناسی است

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:47 | نویسنده : لیلاریاحی |

موسوعة فواصل البسملة لمنتديات فاطمة

 

حالشو میگیرم،باهاش بدتر از خودش رفتار میکنم،میشم عین خودش و… اینها جملاتی است که بعد از اینکه کسی به شما بدی کرد مدام با خود مرور میکینید

 

برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:امام,رضا,خطلت,فراموش, | 11:42 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

هیچ بنده ای حقیقت ایمانش را کامل نمی کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسی، تدبر نیکو در زندگی و شکیبایی در مصیبت ها و بلاها....


امام رضا (علیه السلام) در حدیثی سه خصلت کامل کننده ایمان را بیان کرده است.

امام رضا علیه السلام می فرماید:

«لا یستَکمِلُ عَبدٌ حقیقةَ الایمانِ حَتَّی تَکونَ فیهِ خِصالُ ثَلاثٍ: اَلتَّفقُّهُ فِی الدّینِ وَ حُسنُ التَّقدیرِ فِی المَعیشَةِ، وَ الصَّبرُ عَلَی الرَّزایا» 

«هیچ بنده ای حقیقت ایمانش را کامل نمی کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسی، تدبر نیکو در زندگی و شکیبایی در مصیبت ها و بلاها.» (کتاب بحارالانوار، جلد 87)

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:32 | نویسنده : لیلاریاحی |

 

 

دوره امامت امام رضا ازمهمترین نقطه های عطف تاریخ تشیع به شمار می رود که برای شناخت آن لازم است ابتدا نگاهی به جایگاه آن در سیر تاریخی امامت شیعی بیفکنیم. بررسی رابطه و نسبت فعالیت‌های هر امام با امام دیگر از موضوعات مهم مطالعه تاریخ تشیع به شمار می‌رود. نمی خواهم از منظر فلسفه تکاملی تاریخ به این موضوع نگاه کنم که آن خود جای بحث و بررسی مستقل و موافقان و مخالفان خاص خود را دارد؛ بلکه تنها در صدد مطالعه سیر تاریخی پیشرفت اندیشه امامت با تکیه بر نقش و دوره امام رضا هستم.

 

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:26 | نویسنده : لیلاریاحی |
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:24 | نویسنده : لیلاریاحی |

موسوعة فواصل البسملة لمنتديات فاطمة

 

 

از مدینه تا طوس؛ پایان؛ درس بزرگ امام رضا علیه السلام چه بود؟

 

 

خبرگزاری ایمنا: بیداری امام رضا علیه السلام مهم ترین درسی بود که به مسلمانان عالم داده شد، اما این بیداری ابعادی دارد که در این مقاله بررسی خواهیم کرد.

 

 

سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۳

درس امام رضا علیه‌السلام به همه‌ی ما این است که ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو. نخواب چون دشمن همیشه بیدار است و در شکلهای مختلف و در لباسها و نقابهای گوناگون و با آرایشهای رنگارنگ ظاهر میشود؛ چشم تیزی داشته باش، دشمن را بشناس و راه مبارزه‌ی با دشمن را یاد بگیر و مثل علی بن ‌موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بده!
بیداری اقتصادی

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:18 | نویسنده : لیلاریاحی |

موسوعة فواصل البسملة لمنتديات فاطمة              

   چکیده علم و دانش از مهم ترین عناصری است که فرهنگ جامعه را غنی ساخته و همچون ابزاری برای رشد، نفوذ و توسعه آن به شمار می رود. اگر فرهنگی به فراگیری علم و دانش و گسترش آن اهمیت ندهد و منزلت دانشمندان آن جامعه را نداند، یا آن را نادیده بگیرد، پس عمری کوتاه خواهد داشت یا درمحدوده قلمرو تولد خود باقی خواهد ماند. حال آنکه از افتخارات فرهنگ اسلامی آن است که به علم و دانش، دانش پژوهی و گسترش آن اهمیتی ویژه داده و امام رضا(ع) نیز که سیره و سلوک ایشان برگرفته از فرهنگ توحید اسلامی است، اولا، خود صاحب فضایل علمی بی شماری است، ثانیا، به علم، دانش، تعلیم و تعلم اهمیت خاص داده و در راه بسط، ترویج و گسترش آن از هیچ کوششی فروگذار ننموده است.

 

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:9 | نویسنده : لیلاریاحی |

امام رضا

سرچشمه دانش

ائمه اطهار علیهم السلام معدن علم و سرچشمه دانش حکمت و اخلاق و معارف عالی انسانی بوده و به تمام علوم مورد نیاز بشر آگاهی کامل دارند. به فرموده امام هشتم علیه السلام تمام نیازمندی های فرزندان آدم در نزد امام معصوم علیه السلام می باشد، و جمیع علوم مختلف بشری نزد آن هاست.

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:5 | نویسنده : لیلاریاحی |

السلام علیک یا سلطان

******

مرحوم علاّمه مجلسى و برخى دیگر از بزرگان آورده اند:

یکى از اصحاب حضرت علىّ بن موسى الرّضا علیه السلام به نام علىّ بن ابى حمزه بطائنى حکایت کند:

روزى در محضر مبارک آن حضرت بودم ، که تعداد سى نفر غلام حبشى در آن مجلس وارد شدند.

پس از ورود، یکى از ایشان به زبان و لهجه حبشى با امام رضاعلیه السلام سخن گفت و حضرت نیز به زبان حبشى و لهجه محلّى خودشان پاسخ او را بیان نمود و لحظاتى با یکدیگر به همین زبان سخن گفتند.

شکلک های محدثه


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:, | 11:0 | نویسنده : لیلاریاحی |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • پارس لینک